A Kromopan termékek megjelenésük óta hihetetlen áttörést jelentenek a fogászatban. 

A Kromopan alginát egy hosszú ideig tartó méretstabilitással rendelkező színváltó (lila -> rózsaszín -> fehér) alginát, amelyet kifejezetten az olyan felhasználások érdekében fejlesztettek ki, ahol a hosszabb munkaidő elengedhetetlen. A következők elkészítésére használható: kivehető protézis, kivehető és rögzített fogpótlás antagonista, előzetes modellek és tanulmányi modellek.

Az anyag könnyen keverhető, trixotóp, 20 micron pontossággal rendelkezik. Minimális kötési ideje 30 másodperc. Hosszú, 168 órás méretstabilitással rendelkezik, ezalatt optimális eredménnyel önthető ki. Kompatibilis az alginát lenyomat fertőtlenítővel. kellemes menta ízű, pormentes.

A kromatikus fázisjelzőnek köszönhetően az anyag lehetővé teszi a kiváló minőségű lenyomatvételt és az egyszerű ellenőrzést a munkafázisokon keresztül. A fázisjelző segít a lenyomatok elkészítésében anélkül, hogy aggódnia kellene a hőmérséklet változásaitól vagy a fajlagos vízkeménységtől. A hőmérsékletváltozások módosítják a feldolgozási és kötési időt, és a jelzőszín is ennek megfelelően változik. Ez a következőképpen történik: A víz és a por összekeverése után a keverék színe lilára változik, ami jelzi, hogy ideje megkeverni. A következő szín, a rózsaszín jelzés arra, hogy ideje az anyagot a lenyomatkanálba tölteni. Az utolsó, fehér szín arra utal, hogy az anyag készen áll a lenyomatkanállal történő szájüregbe helyezésre. A minimális szájban lévő idő mindössze 30 másodperc.

A Kromopan lenyomatok speciális oldatokba merítéssel fertőtleníthetők, követke a gyártók használati utasításait. Lezárt műanyag zacskóban Safe-Lock Bags-ban tárolhatók, bármi más hozzáadása nélkül. Vízbe mártani, szabad levegőn hagyni nem ajánlott. A termék 450g kiszerelésben kapható, 5 év szavatossági idővel rendelkezik.

A Kromopan alginát webáruházunkban csomagban is kapható. 3 db alginát vásárlása esetén további egy db alginátot, illetve 1 db alginátos zacskóhoz való csipeszt adunk ajándékba.

Kromopan termékeink széles választékát tekintse meg kínálatunkban.